Eveniment

Prognoza pe următoarele 4 săptămâni: prima lună de vară începe cu temperaturi mai mici decât normal

Prognoza pe următoarele 4 săptămâni: prima lună de...

Autor: Laura Buciu

02.06.2023, 23:11 265

După o săptămână în care temperaturile vor fi mai coborâte decât cele normale pentru începutul verii, vremea devine obişnuită pentru această perioadă,iar precipitaţiile sunt normale pentru luna iunie, potrivit prognozei pe următoarele 4 săptămâni, transmise de Administraţia Natională de Meteorologie

5 - 12 iunie
Valorile termice vor fi uşor mai coborâte decât cele specifice pentru această săptămână în regiunile sud-estice şi sud-vestice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval. Cantităţile de precipitaţii vor fi excedentare în regiunile vestice, nord-vestice, dar mai ales în zona Munţilor Apuseni şi în nordul Carpaţilor Orientali, dar şi deficitare în regiunile extracarpatice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale.

12 - 19 iunie
Temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru această perioadă, în cea mai mare parte a ţării. Regimul pluviometric se va situa în jurul celui normal pentru acest interval, la nivelul întregii ţări.

19 - 26 iunie
Temperaturile medii vor fi uşor mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă în regiunile nord-estice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale. Cantităţile de precipitaţii vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval, în toate regiunile.

26 iunie - 3 iulie
Mediile valorilor termice se vor situa uşor peste cele specifice pentru această săptămână, în cea mai mare parte a ţării. Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval, la nivelul întregii ţări.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO