Eveniment

Programul „Bursele Europene JTI pentru Jurnalişti", la a 10-a ediţie europeană. Tinerii jurnalişti români, invitaţi să participe

21.09.2016, 18:15 124

Tinerii jurnalişti din România cu experienţă în presa scrisă, radio sau TV pot aplica pentru „Bursele Europene JTI pentru Jurnalişti", care fac parte din programul lansat în anul 2000 cu scopul de a sprijini dezvoltarea şi specializarea presei româneşti, potrivit unui comunicat de presă al Ad Media Consult.

Programul, ajuns la a 16-a ediţie şi la a 10-a europeană, urmăreşte promovarea unor standarde şi practici jurnalistice de excelenţă şi întâlniri cu oficiali ai Uniunii Europene şi presupune:

a) Trei zile de cursuri în România (zona Braşov) cu lectori specializaţi, profesori universitari, experţi şi ziarişti specializaţi în economie. Domenii de expertiză : comunicare, jurnalism, economie generală şi economie comunitară, legislaţia Uniunii Europene, instituţii şi regulamente ale Uniunii Europene, diseminarea informaţiilor în media.

b) O vizită de studii de o săptămână la instituţiile Uniunii Europene şi întâlniri cu oficialii Uniunii Europene.

c) Trei săptămâni de Internship la una dintre agenţiile de presă europene.

Selectarea bursierilor urmează să se facă ţinându-se seama de reputaţia acestora, de experienţa profesională, în urma unui interviu cu organizatorii, precum şi pe baza a trei materiale scrise, ataşate prezentului formular.

Citiţi comunicatul integral 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO