Eveniment

​Programul Go Scholarship dă startul unei noi etape de înscrieri. Virgil Stănescu, cofondator Go Scholarship: „Am vrut să creez un sistem prin care să ofer suport celor capabili să-şi urmeze visul în sport, dar să înţeleagă şi nevoia educaţiei”

​Programul Go Scholarship dă startul unei noi etape de...

Autor: Miruna Diaconu

15.03.2023, 19:04 212
Programul Go Scholarship, fondat de Virgil Stănescu şi Ana Luca, dă startul unei noi etape de înscrieri. Preselecţiile se vor desfăşura în perioada 16 martie – 15 aprilie.

Astfel, programul îşi propune să selecteze un nou lot de sportivi care să facă parte din Go Scholarship.

„Mi-am dorit să creez un sistem prin care să ofer suport celor capabili să-şi urmeze visul în sport, dar să înţeleagă şi nevoia educaţiei şi faptul că aceste două elemente se întrepătrund. Sportul şi educaţia sunt feţele aceleiaşi monezi, alegerea nu trebuie să fie niciodată între sport şi şcoală”, spune Virgil Stănescu.

Sportivii care vor să se înscrie în program trebuie să fi obţinut cel puţin o clasare în top zece în anul competiţional trecut, să locuiască în Bucureşti sau în localităţile limitrofe şi să se fi născut în anii 2007 sau 2008.

GO Scholarship numără 29 de sportivi din 13 discipline şi anume atletism, baschet, box, fotbal, handbal, judo, polo pe apă, rugby, scrimă, tenis de câmp, tenis de masă, triatlon şi volei masculin.

În primul an de activitate, proiectul numără 31 de workshop-uri organizate şi sute de sesiune de pregătire fizică, de nutriţie, de consiliere în carieră, de psihoterapie şi psihologie sportivă, dar şi de kinetoterapie şi fizioterapie.

Un an de GO Scholarship, în care specialiştii i-au ajutat pe sportivi să se menţină şi să obţină rezultate cât mai bune în sport, a însemnat şi un total de 338.000 euro cheltuieli, ceea ce înseamnă circa 12.000 de euro per sportiv pe an.

„Când am construit GO Scholarship, am avut tot timpul în minte dezvoltarea unui sistem performant prin care să le dăm ocazia celor admişi să-şi lărgească orizontul, să se depăşească de la o zi la alta şi să devină cea mai bună versiune a lor. Încă de la început, una dintre preocupările noastre a fost să conturăm un proiect cu ample valenţe educaţionale, prin care să facilităm şi accesul părinţilor, reprezentanţilor cluburilor şi antrenorilor la cât mai multe informaţii relevante”, spune Ana Luca.

GO Scholarship a fost lansat oficial în luna februarie a anului trecut, atunci când a avut loc primul proces de selecţie, sportivii intraţi în program au fost recomandaţi de federaţiile sportive şi de cluburile sportive. La prima selecţie au fost identificaţi cei mai buni sportivi din zece discipline selectate. Tot anul trecut a avut loc şi cel de-al doilea proces de selecţie în cadrul programului, prin care orice sportiv a putut să se înscrie pe platforma online GO Scholarship.​​

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO