Eveniment

Programul MBA a devenit un „must have“ pentru CV-ul managerilor români

Programul MBA a devenit un „must have“ pentru CV-ul...

Autor: Florentina Niţu

04.03.2019, 00:06 4791

Cel mai scump program de educaţie managerială de tip MBA oferit în România, livrat de austriecii de la WU Executive Academy, costă 35.000 de euro şi a ajuns la aproape 300 de absolvenţi în România.

Potrivit statisticilor universităţii, din anul 2006 - de la apariţia pe plan local – şi până în 2016 au finalizat 262 de manageri programul MBA oferit pe plan local. Anul acesta, încă 28 de absolvenţi români au bifat această experienţă în CV-ul lor.

„Am ales să fac această investiţie pentru a-mi atinge anumite obiective. Primul este să reuşesc să mă dezvolt în organizaţia în care sunt, al doilea să încep un proiect de antreprenoriat şi al treilea pentru a mă dezvolta pe plan personal. Profesorii au facilitat multe informaţii, ne-au dat exemple practice, am analizat studii de caz şi am făcut vizite la companii. De asemenea, am acumulat experienţe din foarte multe industrii, unii de la alţii. În continuare ţine foarte mult de noi dacă vom pune în practică tot ce am învăţat aici, să re­cuperăm investiţia, crescând pe ea“, spune Oana Macoveiciuc, head of consumer and pharma în cadrul băncii BCR şi absolventă din promoţia 2019 a programului oferit de WU Executive Aca­demy.

Programul oferit de şcoala de afaceri WU Executive Academy s-a desfăşurat pe parcursul a 14 luni, având 14 module, de la autocunoaştere la globalizare şi inovaţie. Dintre cei 28 de absolvenţi români din acest an, şapte şi-au schimbat locul de muncă, iar unii dintre aceştia au fost deja promovaţi. „Mă îndreptam către 15 ani de experienţă în domeniul taxelor şi aveam nevoie să ies din contextul de zi cu zi. Valoarea adăugată pentru mine, pe lângă aceste cursuri care ne-au dus către arii pe care ar trebui să le ştim dintr-o poziţie foarte importantă în companie, a fost legătura cu colegi din diverse domenii. Am intrat în program pentru că mi-am dorit, am discutat cu compania şi am obţinut o co-finanţare fără nicio condiţie. Acum sunt în curs de promovare“, spune Raluca Bâldea, director impozitare directă la firma de audit şi consultanţă Deloitte.

Dintre cei 28 de absolvenţi din acest an din România, patru au fost de altă naţionalitate, însă îşi desfăşoară activitatea în România. O treime din totalul absolvenţilor au plătit singuri taxa pentru acest program, pentru o treime a plătit compania, iar pentru o treime suma a fost cofinanţată de companie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO