Eveniment

Proiect european de 1,6 mil. lei pentru instruirea a 500 de manageri din IT&C

Proiect european de 1,6 mil. lei pentru instruirea a 500...

Autor: Laurentiu Cotu

21.06.2018, 17:59 230

Asociaţia Română pentru Industria Electronică şi Software (ARIES) Transilvania, a lansat proiectul Transilvania Digitală Inovativă - Model de Excelenţă prin Formare, finanţat prin Programul Operaţional Capital Uman 2014-2020, care va asigura accesul a peste 500 de manageri şi executivi din domeniul IT&C şi al industriilor creative la cursuri de management strategic şi al resurselor umane. Bugetul total al proiectului este 1,6 milioane de lei, grantul repezentând 100% din valoarea proiectului.

Beneficiarii cursurilor de formare profesională vor fi din cadrul a minim 60 de firme de IT&C şi din industriile creative - 425 manageri şi 100 de specialişti în resurse umane. Proiectul va fi implementat în întreaga regiune Nord-Vest, pentru un an de zile, pe perioada mai 2018-mai 2019.

’’Experienţa noastră anterioară prin implicarea în Coaliţia ’’Digital Skills & Jobs’’, creată la initiaţiva Comisiei Europene, şi proiectele de formare profesionale deja implementate, ne-au ajutat să  identificăm principalele impedimente avute de resursa umană în procesul de a-şi îmbunătăţi pregătirea profesională. Datorita mediului dinamic şi competitiv pe piaţa regională, nevoile au început să fie tot mai diversificate şi în continuă schimbare, motiv pentru care cursurile pe care le vom organiza în cadrul acestui proiect vor avea continuitate şi o cerere ridicată, chiar şi după încheierea finanţării’’, a declarat Voicu Oprean, preşedintele ARIES Transilvania şi proprietarul companiei IT Arobs Transilvania Software.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO