Proiect gigant în cel mai sărac sector din Bucureşti: Acord între Primăria Sectorului 5 şi Banca Mondială pentru construirea unui cartier cu 40.000 de apartamente şi a unui parc tehnologic

21 mar 2018 Autor: Iulian Anghel

Primăria Sectorului 5 şi Banca Mondială au semnat marţi un acord de suportul tehnic pentru construirea unui nou cartier, dar şi pentru un parc tehnologic care să atragă investitori, având în vedere proximitatea proiectului Extreme-Light Infrastructure - Nuclear Physics (ELI-NP) de la Măgurele.

„Pe un teren de 110 ha din zona Antiaeriană, aflat în administrarea sectorului 5, va prinde contur un nou cartier, în care vor fi edificate 40.000 de unităţi locative, o maternitate, o sală polivalentă, un bazin olimpic de înot, un muzeu, un centru administrativ, unităţi de învăţământ şi toate funcţiunile necesare pentru o dezvoltare urbanistică la nivelul secolului XXI“, potrivit proiecului anunţat de Primăria Sectorului 5.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 21.03.2018

 
Cuvinte cheie:
Acord între Primăria Sectorului 5 şi Banca Mondială pentru construirea unui cartier cu 40.000 de apartamente
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide