Proiecte europene de 31 mil. euro pentru modernizarea municipiului Turda, judeţul Cluj

14 iun 2018 Autor: Laurentiu Cotu

Primăria Turda a câştigat patru proiecte europene în valoarea totală de peste 31 mil. euro pentru asfaltarea şi modernizarea străzilor principale pe care circulă mijloacele de transport în comun (cu piste de biciclete, alveole pentru autobuze, construirea de staţii moderne, e-ticketing, monitorizare video), dar şi pentru achiziţionarea a 20 de autobuze electrice şi implementarea sistemului de Bike Sharing.

’’Acestea sunt cele mai importante proiecte din istoria recentă a Turzii, care vor avea cel mai mare impact asupra dezvoltării infrastructurii rutiere la nivelul municipiului. Durata de implementare a proiectelor este de 48 de luni de la data semnării contractelor de finanţare, moment în care Turda îşi va schimba complet înfăţişarea’’, a declarat Cristian Octavian Matei, primarul municipiului Turda.

Municipiul Turda a câştigat locul 1 în competeţia organizată de Comisia Europeană pentru planurile de mobilitate urbană, învingând oraşele Manchester şi Milano, la categoria SUMP Awards (Sustainable Urban Mobility Planning).

Primaria municipiului Turda a depus în anul 2017 cererea de finanţare Europeană pentru 4 coridoare de mobilitate urbană, proiect care prevede modernizarea completă a arterelor de transport în comun, asfaltarea străzilor principale, achiziţionarea de mijloace de transport în comun electrice, modernizarea staţiilor şi crearea pistelor de biciclete.

  

 

 

 

 
Cuvinte cheie:
turda
, proiecte
, modernizare
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide