Eveniment

Proiectul de lege privind comasarea terenurilor agricole, care prevede trecerea de la ferme de subzistenţă la ferme mici sau mijlocii, este în stand by

Agrobusiness

Proiectul de lege privind comasarea terenurilor agricole,...

Autor: Florentina Niţu

30.09.2019, 13:00 520

În România sunt în prezent 3,1 milioane de ferme de subzistenţă, mai exact gospodării, care au o suprafaţă agricolă de până în 5 hectare în proprietate.

România are un teren agricol de calitate, cu soluri fertile, dar organizat în parcele mici, fărâmiţate. Astfel, autorităţile au demarat un proiect de lege prin care ar urma să fie discutate şi ulterior aplicate procedurile necesare pentru comasarea terenurilor, România trecând astfel de la ferme de subzistenţă şi semisubzistenţă, de până în 5 hectare, la ferme mici, mijlocii sau mari, după modelul celor din Vest.

Anunţul despre acest proiect de lege a fost făcut de Alexandru Stănescu, preşe­din­tele Comisiei pentru agri­cul­tură, la înce­putul anului 2019, în ianuarie, însă discuţii despre o astfel de lege au avut loc şi anterior, dar până în prezent nu s-a întâmplat nimic concret.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO