Eveniment

Proprietarul hotelului Radisson va plăti 67 milioane de lei pentru a se retrage de pe RASDAQ

Proprietarul hotelului Radisson va plăti 67 milioane de...

Autor: Radu Bostan

15.04.2015, 00:00 651

Bucureşti Turism (simbol bursier BUTU), compania care deţine complexul hotelier Radisson Blu din Capitală, va plăti acţionarilor minoritari un preţ de 20,17 lei/acţiune pentru a-i elimina din acţionariat şi a delista firma odată cu închiderea pieţei RASDAQ.

Preţul de retragere, calculat de Ernst & Young, este cu 68% mai mare decât ultimul preţ la care s-au tranzacţionat acţiunile BUTU pe bursă, respectiv 12 lei/titlu. Minoritarii deţin 23% din acţiunile companiei şi ar trebui să primească în total 67 milioane de lei.

SIF Transilvania (SIF3), care are o participaţie de 11,3% şi anterior a votat împotriva delistării, va încasa jumătate din sumă, adică 32,6 milioane de lei. Bucureşti Turism, care gestionează hotelul de cinci stele Radisson Blu şi hotelul adiacent de patru stele Centre Ville Aparthotel, a realizat anul trecut un profit brut de 11,2 milioane de lei în 2014, dublu faţă de anul anterior, deşi cifra de afaceri a scăzut cu 2%, la 114,5 milioane de lei.

Pentru acest an, compania se aşteaptă ca veniturile din exploatare să scadă din nou, la 112 mil. lei, din cauza lucrărilor de renovare în Centre Ville.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO