♦ Ziarul Financiar propune guvernului să majoreze valoarea tichetelor de masă de la 20 la 30 sau la 40 de lei doar pentru angajaţii care folosesc acest beneficiu în restaurante ♦ 1,85 de milioane de angajaţi din privat (50% din totalul angajaţilor din privat) primesc tichete de masă ♦ Piaţa tichetelor de masă este evaluată la circa 2 miliarde de euro pe an, iar cea a restaurantelor la 5 miliarde de euro pe an ♦ În Franţa, 7 din 10 angajaţi folosesc tichetele de masă în restaurante.
Ziarul Financiar propune guvernului să majoreze valoarea tichetelor de masă doar pentru angajaţii care le consumă în restaurante, în contextul propunerii de majorare a valorii tichetelor de masă de la circa 20 la 30 sau la 40 de lei anunţată de Marcel Ciolacu, liderul PSD.
Tichetele de masă, un beneficiu extrasalarial de care beneficiază circa 1,85 milioane de salariaţi din mediul privat, au fost concepute cu scopul ca angajatul să ia o masa caldă, în pauza de masă. În realitate, majoritatea tichetelor valorice se consumă în supermarketuri.