Eveniment

Propunerea de revocare a preşedintelui ASF îşi continuă traseul în Parlament în pofida obiecţiilor lui Mişu Negriţoiu

Propunerea de revocare a preşedintelui ASF îşi...

Autor: Mediafax

02.11.2016, 00:03 382

Raportul comun asupra propunerii de revocare a preşedintelui ASF Mişu Negriţoiu întocmit de comisiile abilitate ale Parlamentului a fost înaintat Birourilor permanente, urmând ca acestea să se reunească săptămâna viitoare, a declarat secretarul PSD al Camerei Deputaţilor Marcel Ciolacu.

Comisiile reunite de buget şi politică economică ale Parla­mentului au votat luni revocarea şefului ASF Mişu Negriţoiu, acesta adresându-le parlamenta­rilor o scrisoare în care a ame­ninţat că va contesta în instanţă o eventuală decizie de revocare.

Preşedintele ASF a refuzat să participe la şedinţă, trimiţându-le parlamentarilor o scrisoare în care a susţinut că limitele controlului exercitat de Parlament în ceea ce priveşte numirea şi revocarea conducerii ASF sunt „expres şi fără echivoc limitate“.

„Pe cale de consecinţă, revocarea unui membru al conducerii ASF nu este legal posibilă atâta timp cât acesta continuă să îndeplinească criteriile care au stat la baza numirii sale, orice hotărâre în sens contrar fiind abuzivă, făcută în frauda legii şi, deci, lovită de nulitate, urmând să fie desfiinţată ca atare de instanţele şi autorităţile competente. Dorim să învederăm pe această cale că faţă de orice iniţiativă din categoria celor amintite, ASF va înţelege să-şi apere reputaţia şi independenţa şi va acţiona corespunzător în acest sens, în vederea asigurării respectării prevederilor legii. În ceea ce îl priveşte pe subsemnatul, vă asigur că nu doresc să mă cramponez de vreo funcţie şi nici nu urmăresc obiective personale, motiv pentru care resping cu fermitate orice insinuări care au fost făcute în acest sens de unii membri ai comisiilor de specialitate ale Parlamentului“, a afirmat Negriţoiu în scrisoarea adresată preşedintelui Camerei Deputaţilor Florin Iordache.

Propunerea de revocare a fost votată cu majoritate covârşitoare, fiind înregistrată o singură abţinere, a deputatului minorităţilor Aurel Vainer. Deputatul PNL Constantin Dascălu nu şi-a exprimat votul.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO