Eveniment

Protest de amploare în Franţa, după ce Renault a anunţat planul masiv de restructurare, prin care vrea să dea afară aproape 15.000 de oameni

Protest de amploare în Franţa, după ce Renault a...

Autor: Mihai Draghici

30.05.2020, 13:19 295

Mii de persoane s-au adunat, sâmbătă dimineaţă, în faţa unei uzine Renault din nordul Franţei pentru a protesta faţă de planul de restructurare, care prevede desfiinţarea a 15.000 de locuri de muncă, informează cotidianul Le Figaro.

Manifestanţii s-au adunat în faţa uzinei Renault din orăşelul Maubeuge, în nordul Franţei, o unitate de producţie care are activitatea suspendată.

Protestatarii denunţă planul de restructurare elaborat de compania auto Renault, care prevede desfiinţarea a 15.000 de locuri de muncă, inclusiv 4.600 în Franţa.

Mitingul de protest a fost organizat la apelul sindicatelor CGT, CFDT, CFTC, CFE-CGC şi Sud.

"Este vorba despre un seism industrial. Vrem ca uzina să fie menţinută aici. Această manifestaţie este foarte importantă, chiar dacă este prima etapă, pentru a arăta Guvernului şi companiei Renault că salariaţii şi locuitorii acestei zone sunt ataşaţi acestei întreprinderi şi că există susţinere. Avem nevoie de aceste locuri de muncă, altfel acest teritoriu va muri", a declarat, pentru AFP, Jérôme Delvaux, secretarul sindicatului CGT-MCA.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO