Eveniment

Protest în Piaţa Victoriei faţă de OUG: Vrem justiţie liberă, neataşată politic

Protest în Piaţa Victoriei faţă de OUG: Vrem...

Autor: Daniela Timofti, Mediafax

21.10.2018, 19:08 273

Câteva sute de persoane protestează, la ora transmiterii ştirii, în Piaţa Victoriei din Capitală, faţă de OUG pe legile justiţiei care, spun ei, este mult mai gravă decât Ordonanţa 13. Protestatarii susţin că vor o justiţie neafliată politic, care să-şi urmeze cursul firesc. 

Câteva zeci de protestatari se află, la ora transmiterii ştirii, în Piaţa Victoriei din Capitală, pentru a protesta faţă de Ordonanţa pe legile justiţiei. „Justiţie!”, „Cât de javră poţi să fii să gazezi nişte copii” sunt doar câteva dintre mesajele pe care le scandează aceştia. De asemenea, protestatarii au adus un banner de mari dimensiuni pe care scrie „Independenţa procurorilor”.

„Sunt pentru justiţie şi democraţie. Cred că sunt nişte lucruri de bun simţ, normale pe care le-am aşteptat de 28 de ani. Însă nu se întâmplă. Să nu mai vorbim de alte domenii în care nu s-a văzut nimic, cum ar fi sistemul de sănătate, învăţământul, infrastructura. De aceea prostestăm, măcar pentru faptul că justiţia trebuie să-şi urmeze cursul democratic. Să nu mai aţâţe cu ordonanţe, iar azi spunem una, mâine apare altceva. Pe noi toţi ar trebui să ne îngrijoreze. Sunt multe chestiuni care arată că justiţia nu mai poate fi aplicată corect, într-o singură măsură, ci cu dublă măsură. Asta vedem. Eu sunt din Cernavodă”, a spus Şerban Florin.

O altă protestatară spune că OUG pentru legile justiţiei este mai gravă decât Ordonanţa 13, care a scos oamenii în stradă în urmă cu doi ani.

„În seara aceasta suntem pentru justiţie. Vrem o justiţie liberă, independentă, neataşată politic. Sperăm să reuşim ceva, să fim înţeleşi. Cred că este mai gravă Ordonanţa pe legile justiţiei decât Ordonanţa 13”, a mai spus o protestatară.

„Am ieşit pentru legile justiţiei, anti-mutilarea lor pe care o încearcă PSD de doi ani. Ordonanţa pentru legile justiţiei are efecte mai urâte decât renumita Ordonanţă 13, care a scos mii de oameni aici. E mult mai gravă. Ne afectează inclusiv nivelul de trai, pentru că o să fie liber la furat”, a spus altă femeie.

„Pentru un singur om şi camarila lui de puşcăriabili, de doi ani, o guvernare întreagă încearcă să distrugă Justiţia. Au început cu OUG 13. Am ieşit în stradă şi i-am oprit. Au continuat cu Legile Justiţiei. Am ieşit în stradă şi Uniunea Europeană a reacţionat. Au încercat să ignore semnalele din Europa şi au adoptat Codurile Penale care îi scapă pe infractori. Am ieşit în stradă şi vocea noastră s-a auzit până la Comisia de la Veneţia. Acum, s-au întors de unde au început: la OUG 92, care ameninţă activitatea DNA şi a Parchetului General”, se arată pe pagina de Facebook a protestului.

Noile prevederi din Ordonanţa de urgenţă, care a fost publicată săptămâna trecută în Monitorul Oficial, impun o vechime de cel puţin 10 ani în magistratură pentru procurorii din Parchetul General, DNA şi DIICOT.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO