Eveniment

Protest la Cluj-Napoca: Peste 6.000 de persoane au blocat traficul în centrul oraşului. Soţia primarului Emil Boc, între manifestanţi

PROTEST DE AMPLOARE la Cluj-Napoca: Peste 6.000 de persoane au blocat traficul în centrul oraşului (Imagine: Dan Tautan/Mediafax Foto)

Autor: Vasile Magradean

08.09.2013, 22:47 1337

UPDATE: Soţia primarului Emil Boc, între participanţii la protestul de la Cluj-Napoca

Soţia primarului din Cluj-Napoca, Oana Boc, se află printre participanţii la protestul faţă de proiectul minier de la Roşia Montană, care au blocat circulaţia rutieră în centrul oraşului, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Oana Boc participă la marş însoţită de un localnic din Roşia Montană, cei doi purtând un banner cu mesajul "Roşia Montană nu-i locală, când otrava-i naţională".

Protestatarii care s-au adunat, duminică seară, în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca au plecat în marş pe strada Regele Ferdinand - Piaţa Mihai Viteazu - sediul Prefecturii - Bulevardul 21 decembrie 1989 - Primărie - Piaţa Lucian Blaga, oprindu-se în faţa Casei de Cultură a Studenţilor.

La ora transmiterii acestei ştiri, manifestanţii au blocat Piaţa Lucian Blaga din oraş, aşezându-se pe carosabil.

Manifestanţii scadează "Veniţi cu toţii şi strigaţi tare, Roşia Montană nu e de vânzare", "Vrem natură, nu cianură", "Uniţi, salvăm Roşia Montană", "Nu mai vrem să fim furaţi, de la Roşia plecaţi!".

Numărul protestatarilor depăşeşte 6.000 de persoane, potrivit jandarmilor.

Traficul rutier în centrul municipiului Cluj-Napoca este în prezent blocat.

Proteste similare au loc duminică în mai multe oraşe din ţară, între care Braşov, Alba Iulia, Bistriţa, Iaşi, Suceava, Sfântu Gheorghe, precum şi în Capitală.

Citiţi mai multe detalii aici

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO