Eveniment

Protest la Termocentrala Mintia: Oamenii ameninţă că vor bloca o şosea

Protest la Termocentrala Mintia: Oamenii ameninţă că...

Autor: Loredana Ficiu

13.08.2018, 09:04 144

Preşedintele Sindicatului Solidaritatea Hunedoara, Cristian Iştoc, a declarat, pentru MEDIAFAX, că 70 din cei 740 de angajaţi de la Termocentrala Mintia, care au ieşit din schimbul trei, protestează luni în curtea unităţii, deoarece sunt nemulţumiţi de faptul că le-au fost reţinute contribuţiile sociale la nivelul Complexului Energetic Hunedoara şi acestea nu ar fi fost virate către instituţiile statului.

Activitatea nu este încă afectată, însă oamenii avertizează că vor bloca drumul care duce către termocentrală.

”Este vorba despre neplata contribuţiilor pe primele şase luni ale anului şi intenţia Ministerului Energiei de a lăsa doar un singur grup la Mintia şi acela pe gaz, grupul trei, fără celelalte cinci grupuri. Deja AGA a aprobat separarea activităţii şi se încearcă extragerea doar a unui grup din termocentrală, într-o nouă societate, lucru care duce la pierderea puterii instalate în zona de vest a ţării, de la 1260 de megawaţi, la 200. Protestează cei din schimbul de noapte, din liber, dar au anunţat că li se vor alătura şi cei prezenţi la serviciu. Solicitarea este să vină vicepremierul Viorel Ştefan, pentru că în martie tot dumnealui a venit la noi şi promisiunile că se vor plăti contribuţiile sociale pentru ianuarie, februarie sunt făcute de domnia sa. De reţinut le-au reţinut, dar nu le-au virat pe toate. Oamenii vor să blocheze şoseaua”, a spus preşedintele Sindicatului Solidaritatea Hunedoara.

Termocentrala Mintia este sucursală a Complexului Energetic Hunedoara, care are în prezent peste 4.000 de salariaţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO