Eveniment

Protest USR: Senatorii nu vor participa la şedinţa de plen dacă nu se acceptă votul prin telefon

Protest USR: Senatorii nu vor participa la şedinţa de...

Autor: Gabriel Pecheanu

11.11.2020, 14:35 55

Senatorii USR nu vor participa la şedinţa de plen în care se discută iniţiativa „Fără penali” dacă nu se acceptă votul prin telefon, spune liderul Uniunii, Dan Barna: „Nu vom participa la această mascaradă, pentru că nu există nicio şansă să se adune cele 90 de voturi”.

„În acest moment colegii mei din USR sunt prezenţi la muncă. Suntem aici pentru ca <Fără penali> să devină realitate. Transmit un mesaj explicit şi foarte clar: dacă nu se va lua votul prin telefon, aşa cum se întâmplă de două luni în Senat, nu vom participa la această mascaradă, pentru că nu există nicio şansă să se adune cele 90 de voturi pentru ca iniţiativa <Fără penali> să devină realitate şi Parlamentul acesta să facă istorie”, spune Dan Barna.

El afirmă că de câte ori PSD şi PNL şi-au dorit ca o iniţiativă să treacă s-a întâmplat.

„Le cer celor doi lideri, Orban şi Ciolacu, să renunţe la orice fel de combinatoristică parlamentară şi, prin comitetul liderilor, să se aprobe revenirea la vot prin telefon. Dacă nu se va aproba votul prin telefon, nu vom participa la această şedinţă”, conchide Barna.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO