Eveniment

Protestele din România continuă dar zăpada "înmoaie" probabilitatea unor alegeri anticipate, scrie presa internaţională

Protestele din România continuă dar zăpada "înmoaie" probabilitatea unor alegeri anticipate, scrie presa internaţională

Foto: Alexandru Solomon

Autor: Ioana Bojan

22.01.2012, 12:33 503

Românii au continuat să manifesteze sâmbătă împotriva preşedintelui şi a Guvernului, în pofida ninsorii abundente, dar numărul lor a fost totuşi mai mic decât în zilele precedente, comentează presa internaţională.

"Zăpada înmoaie protestele antiguvernamentale din România", titrează agenţia Reuters, precizând că ninsoarea de sâmbătă i-a determinat pe mulţi români să renunţe la continuarea protestelor din timpul săptămânii. Cu toate acestea, câteva sute de români au ieşit în stradă pentru a manifesta împotriva măsurilor de austeritate.

Premierul Emil Boc se străduieşte să rămână la putere înaintea alegerilor parlamentare prevăzute la sfârşitul anului, dar protestele nu vor fi probabil suficiente pentru a determina alegeri anticipate sau pentru a schimba politicile conforme cu acordul încheiat cu Fondul Monetar Internaţional, adaugă Reuters.

Agenţia Associated Press notează de asemenea că aproximativ 500 de români au îndurat ninsoarea din capitală sâmbătă, protestând pentru a noua zi consecutiv faţă de preşedintele Traian Băsescu şi Guvern.

"Românii continuă protestele antiguvernamentale", titrează la rândul său Voice of America, adăugând că protestatarii din Bucureşti au ieşit în stradă pentru a noua zi consecutiv, în pofida zăpezii.

Publicaţia electronică Digital Journal scrie că protestele din România aduc rezultate, dar oamenii vor mai mult. Românii au început să protesteze faţă de demisia lui Raed Arafat din Ministerul Sănătăţii, din cauza unui controversat proiect de reformare a sistemului sanitar. În urma manifestaţiilor, preşedintele a retras proiectul, iar Arafat a fost reintegrat în minister, dar "scânteia fusese aprinsă şi focul pe care l-a cauzat a continuat să ardă", adaugă publicaţia, precizând că protestatarii au continuat să iasă în stradă şi să ceară demisia Guvernului şi şefului statului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO