Eveniment

Protestele se extind în prag de sărbători. Angajaţii din poliţie şi penitenciare ies în stradă înainte de Crăciun în mai multe oraşe din ţară

Protestele se extind în prag de sărbători. Angajaţii...

Autor: Mediafax

20.12.2021, 17:41 313

Angajaţii din poliţie şi penitenciare, dar şi militarii rezervişti, au anunţat că vor oganiza proteste în mai multe oraşe din ţară înainte de Crăciun. Ei solicită să fie respectate legile privind salarizarea şi actualizarea pensiilor. 

Angajaţii din poliţie, penitenciare şi militarii rezervişti declanşează proteste naţionale. Joi, de la ora 12:00, vor fi mişcări de protest la Bucureşti, Iaşi, Timişoara şi Cluj-Napoca. Participanţii se vor aduna în faţa sediului Guvernului şi la prefecturi.

Începând cu data de 23.12.2021, ora 12:00, angajaţii din poliţie penitenciare şi militarii rezervişti declanşează proteste. Acestea se vor desfăşura la Guvernul României (Bucureşti - Piaţa Victoriei) şi la prefecturile oraşelor Iaşi, Timişoara şi Cluj.

Protestatarii susţin că nu solicită majorări de salarii sau pensii, ci respectarea legilor, aşa cum au fost adoptate de Parlament.

„Angajaţii şi pensionarii din poliţie, penitenciare şi armată cer: aplicarea în integralitate a legii salarizării unitate (Legea nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice) şi actualizarea pensiilor militare conform prevederilor Legii nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat”, scrie în comunicatul de presă semnat de mai multe organizaţii sindicale.

Proteste au organizat sau urmează să organizeze sindicatele din învăţământ şi de la CFR.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO