Eveniment

Provident Financial ar putea fi cumpărat: Gigantul britanic a primit o ofertă de preluare de 1,5 miliarde de euro

Provident Financial ar putea fi cumpărat: Gigantul...

Autor: Departamentul Economic

22.02.2019, 11:33 1001

Furnizorul britanic de servicii financiare Provident Financial este ţinta unei oferte de preluare din partea rivalului Non-Standard Finance, în valoare de 1,3 miliarde de lire sterline (1,5 miliarde de euro), informează Reuters.

Cele două companii furnizează credite pe termen scurt consumatorilor care nu au acces la servicii bancare. Sectorul se află sub presiune, pentru că parlamentarii doresc să limiteze ratele dobânzilor practicate pentru împrumuturile acordate unor persoane adesea vulnerabile.

Non-Standard Finance, care are o capitalizare de piaţă de numai 180 de milioane de lire sterline (circa 206 milioane de euro), a fost fondată de John van Kuffeler, care a fost preşedinte şi director executiv al Provident timp de 22 de ani, până la sfârşitul lui 2013.

În cadrul tranzacţiei, acţionarii Provident vor primi 8,88 acţiuni NSF noi pentru fiecare acţiune Provident. Pe baza preţului de închidere al NFS de 58 de pence pe acţiune joi, valoarea ofertei Provident este de aproximativ 1,3 miliarde de lire sterline.

Provident Financial România care activeaza pe zona creditelor de consum nu mai face parte din grupul Provident Financial UK. Provident Financial Romania face grupul International Personal Finance (IPF), fosta divizie internaţională a Provident Financial Group, care s-a scindat în 2007 şi este acum o companie de sine stătătoare listată la Bursa din Londra.

Reprezentanţii Provident Financial România precizează că nu există nicio legătură între Provident Financial UK şi firma din România.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO