Eveniment

PSD acuză Guvernul PNL că taie finanţarea marilor proiecte de infrastructură

PSD acuză Guvernul PNL că taie finanţarea marilor...

Autor: Ana Petrescu

08.01.2020, 12:28 139

Reprezentanţii PSD au transmis, miercuri, că Executivul PNL taie finanţarea pentru marile proiecte de infrastructură care au fost lansate în perioada guvernării social-democrate. Sursa citată a precizat că acţiunea Cabinetului Orban este „un act iresponsabil de vendetă politică”.

„Partidul Social Democrat condamnă maniera Guvernului PNL de a aloca fondurile pentru infrastructură, după culoarea politică a celor care au iniţiat sau au dezvoltat proiectele. Este un act iresponsabil de vendetă politică şi un atentat la interesele naţionale şi ale comunităţilor ce ar beneficia de respectivele proiecte”, au precizat social-democraţii, într-un comunicat de presă remis, miercuri, MEDIAFAX.

Sursa citată face o trecere în revistă a proiectelor pentru care a fost redusă finanţarea.

„Printre lucrările de infrastructură care au suferit cele mai drastice tăieri de fonduri se numără:

- Podul peste Dunăre de la Brăila, unde s-au alocat pentru 2020 mai puţin de 20% din sumele folosite în anul precedent;

- Centura municipiului Bacău, respectiv primul segment din Autostrada Moldovei, care a primit pentru 2020 doar un sfert din sumele alocate în 2019;

- Autostrada Sebeş - Turda, unde Guvernul PNL a prevăzut pentru acest an doar 30% din fondurile utilizate în 2019;

- Drumul Expres Craiova - Piteşti unde actualul guvern a alocat doar 97 milioane de lei, în condiţiile în care costurile totale de execuţie sunt de 2 miliarde lei”, mai arată sursa citată.

Reprezentanţii PSD vorbesc şi despre alte proiecte care nu se vor mai derula din cauza subfinanţării.

„Alte proiecte ce vor fi blocate ca urmare a subfinanţării sunt centurile de la municipiile Timişoara, Satu Mare, Rădăuţi, Autostrada Râşnov - Cristian, Autostrada Timişoara - Moraviţa şi modernizarea liniilor de cale ferată Bucureşti - Giurgiu, Cluj Napoca – Oradea, Mogoşoaia”, conchide sursa menţionată.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels