Eveniment

PSD, ALDE, UDMR şi Pro România cer explicaţii autorităţilor pentru exodul românilor în Germania la cules de sparanghel: Vrem să aflăm cum a fost posibil ca peste 2.000 de cetăţeni să plece într-o zonă roşie

PSD, ALDE, UDMR şi Pro România cer explicaţii...

Autor: Elena Crangasu

19.05.2020, 14:50 71

Încep procedurile de formalizare a comisiei de anchetă pentru „Operaţiunea Sparanghelul”. Autorităţile vor da explicaţii pentru problemele deplasării românilor, la muncă, în străinătate.

Încep demersurile pentru „Operaţiunea Sparanghelul”, a anunţat purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romaşcanu.

Autorităţile române vor trebui să dea socoteală în privinţa românilor care au plecat la muncă, în afara ţării, în condiţii proaste.

„Astăzi se va decide, se trece la formalizarea comisiei pentru achetă în <Afacerea Sparanghelul>. Este evident că avem nevoie de informaţii, să vedem exact ce se întâmplă acolo”, a declarat Lucian Romaşcanu.

PSD consideră că românii aveau drept să plece, pentru „un trai mai bun”, dar deplasarea lor ar fi fost, de fapt, bazată pe „înţelegeri diplomatice”. Social-democraţii spun că unii români au fost abandonaţi, odată ajunşi în Germania, iar Ambasada României şi reprezentanţii Ministerului Muncii nu s-au implicat în rezolvarea situaţiei.

„Să aflăm şi noi cum a fost posibil ca peste 2.000 de cetăţeni români să plece cu autocare, din zone infestate, cu avioanele, în Germania, într-o zonă, de asemena, roşie”, a precizat Lucian Romaşcanu.

PSD, ALDE, UDMR şi Pro România au fost partidele care au solicitat înfiinţarea acestei comisii de anchetă pentru ca autorităţile răspunzătoare să dea explicaţii.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO