Eveniment

PSD ameninţă să îngroape bugetul pe 2020 în amendamente ca să vadă şi liberalii „cum e“

PSD ameninţă să îngroape bugetul pe 2020 în...

Autor: Iulian Anghel

05.12.2019, 11:30 418

PSD ameninţă că va veni la dezbaterile din Parlament privind bugetul de stat pentru anul 2020 cu amendamente, precum dublarea alocaţiilor copiilor, aşa cum a făcut PNL când era în opoziţie. Asta ca liberalii să vadă şi ei cum este.

„O să vedem cum o să vă închideţi bugetul, că o să mai venim şi noi cum a venit colegul dumneavoastră cu tot felul de amendamente de dublare a alocaţiilor copiilor, de exemplu, aşa cum aţi făcut şi dumneavoastră în opoziţie”, a spus deputatul Lia Olguţa Vasilescu în plenul Camerei Deputaţilor.

PNL ia în calcul să-şi angajeze răspunderea în Parlament pe legea bugetului, tocmai pentru a evita ca proiectul să fie întârziat din cauza amendamentelor prea multe. Guvernul nu are majoritate şi nu poate evita, prin umare, o astfel de situaţie. Şi pentru că ar vrea ca proiectul să treacă până la final de an şi-ar putea angaja răspunderea, ceea ce presupune ca legea să fie adoptată fără dezbatere.

Vicepremierul Raluca Turcan a declarat că guvernul încearcă să direcţioneze 5% din PIB Educaţiei în 2020, prin efort cumulat al Ministerului Dezvoltării şi al Ministerului Fondurilor Europene.

Întrebată dacă Educaţia va avea 5% din PIB în 2020, Raluca Turcan a declarat că se încearcă acest lucru, „printr-un efort cumulat”.

„În condiţiile dificile pe care trebuie să le acoperim cu bugetul de stat pe anul 2020, încercăm ca tot ceea ce înseamnă bani direcţionaţi spre Educaţie să fie minim 5% din PIB, în sensul în care să avem bugetul Ministerului Educaţiei, Ministerul Dezvoltării Regionale, bugetul Ministerului Fondurilor Europene, printr-un efort cumulat. Aşadar, bugetul de stat, cu fondurile europene, să aloce Educaţiei minim 5% din PIB”, a declarat Raluca Turcan, potrivit Mediafax.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO