Eveniment

PSD are pregătit un proiect de lege pentru plafonarea preţurilor la alimentele de bază

PSD are pregătit un proiect de lege pentru plafonarea...

Autor: Ana Petrescu

18.03.2020, 12:09 158

Liderul deputaţilor PSD Alfred Simonis a anunţat că partidul are pregătit un proiect de lege, care va fi adoptat în regim de urgenţă, pentru plafonarea preţurilor la alimentele de bază, în cazul în care Guvernul nu ia miercuri măsurile ce se impun.

„Preţurile au luat-o razna! Şi asta s-a întâmplat pentru că, odată cu decretul privind instaurarea stării de urgenţă, nu a fost adoptat şi actul normativ care ar fi plafonat preţurile. Speculanţii au fost lăsaţi să profite de criză şi să-şi umple buzunarele pe spatele suferinţei oamenilor. Guvernul trebuie să ia măsuri urgente, dincolo de sloganuri, bătăi pe umăr şi bune intenţii”, a scris Alfred Simonis, miercuri, pe Facebook.

Social-democratul a adăugat că, în cazul în care în şedinţa Executivului nu va fi luată această măsură, PSD are deja pregătit un proiect de lege în acest sens.

„Dacă nu o va face astăzi (miercuri - n.r.), PSD are pregătit şi va depune un proiect de lege, pe care îl vom adopta în regim de urgenţă, prin care să plafonăm preţurile la alimentele de bază, medicamente şi produse sanitare. Dar nu la valoarea lor de astăzi, ci la media preţurilor din ultimele 3 luni. În plus, speculanţii trebuie să plătească foarte dur pentru faptele lor!”, a conchis Simonis.

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, luni, decretul, pentru instituirea stării de urgenţă pe o perioadă de 30 de zile, în contextul epidemiei de coronavirus.

În acest interval, dacă va fi nevoie, pot fi plafonate „preţurile la medicamente şi aparatură medicală, la alimentele de strictă necesitate şi la serviciile de utilitate publică, cum ar fi energia electrică şi termică, gaze, alimentare cu apă, salubritate, carburanţi, în limita preţului mediu din ultimele trei luni dinaintea declarării stării de urgenţă”, a afirmat şeful statului, luni.

Camera Deputaţilor şi Senatul urmează să aprobe măsura stării de urgenţă, joi, într-o şedinţă de la ora 12.00. Guvernul are, miercuri, întrunire, de la ora 17.00.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO