Eveniment

PSD face bilanţul PNL, după o lună de guvernare: Au ajuns la 4,4% deficit şi anunţă 3,5% pentru 2020

PSD face bilanţul PNL, după o lună de guvernare: Au...

Autor: Ana Petrescu

02.12.2019, 11:29 395

Social-democraţii au făcut bilanţul primei luni de guvernare a PNL în care liberalii au ajuns la 4,4% deficit bugetar, după prima rectificare bugetară, iar pentru anul următor deficitul va fi de 3,5%, peste ţinta asumată. 

„Ne-au acuzat în fiecare an că vom depăşi ţinta de deficit de 3%. Nu am depăşit-o niciodată. Ei însă au ajuns la 4,4% după prima rectificare bugetară şi anunţă 3,5% pentru anul viitor. Ne-au acuzat că ne împrumutăm prea mult şi la dobânzi prea mari. Ei se împrumută acum la valori duble şi cu dobânzi mai mari decât în guvernarea #PSD. 8 miliarde de lei împrumutaţi doar în noiembrie! Ne-au acuzat de devalorizarea monedei naţionale în raport cu euro. De la venirea lor la guvernare, cursul valutar atinge record după record. Se anunţă 5 lei pentru 1 euro până la finalul anului. În noiembrie, BNR a cheltuit 1,2 mld. euro pentru a apăra leul de declaraţiile catastrofice ale noului ministru al Finanţelor”, arată social-democraţii, luni, pe pagina de Facebook a PSD.

Sursa citată vorbeşte şi despre programele desfiinţate deja de PNL şi despre majorarea bugetului pentru serviciile de informaţii.

„Au desfiinţat Programul „Prima casă” („O casă, o familie”) şi Casa de comerţ „Unirea”. Urmează să fie tăiate de pe listă Programul „Tomate româneşti” şi „Start-up Nation”. Au redus bugetul pentru extinderea sistemului de irigaţii, au tăiat de la autostrăzi şi de la educaţie, dar au majorat bugetul de pensii speciale pentru lucrătorii din serviciile secrete. Acesta este bilanţul primei luni de guvernare PNL. Mai sunt încă 11!”, a conchis sursa menţionată.

Guvernul a adoptat, joi, rectificarea bugetară, deficitul bugetar fiind estimat la 4,3% dn PIB.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO