• Leu / EUR4.9471
  • Leu / GBP5.7699
  • Leu / USD4.6905
Eveniment

PSD face presiuni asupra Preşedintelui: Klaus Iohannis trebuie să promulge rapid dublarea alocaţiilor pentru copii

PSD face presiuni asupra Preşedintelui: Klaus Iohannis trebuie să promulge rapid dublarea alocaţiilor pentru copii

Autor: Otilia Serescu

08.06.2020, 12:06 346

Partidul Social Democrat susţine că preşedintele României, Klaus Iohannis, „trebuie să promulge rapid dublarea alocaţiilor pentru copii dacă vrea ca românii să nu-l considere principalul autor al planului PNL de amânare repetată a aplicării legii”.

„Liberalii arată deja public că vor să tergiverseze la maxim o măsură bună pentru milioane de copii. Orban se gândeşte să atace legea la Curtea Constituţională, iar ministrul Muncii spune că va face calcule peste vreo lună. Nu sunt doar cinici, se dovedesc şi total decuplaţi de la realitate. În Germania, guvernul de dreapta tocmai dă o #alocaţie suplimentară de 300 de euro pentru fiecare copil, ca parte a planului anti-criză. În România, premierul de dreapta vorbeşte despre alocaţiile copiilor ca despre nişte “pomeni”. Acum, preşedintele nu-i mai poate păcăli pe români, ca în ianuarie când a semnat rapid legea, apoi a împins Guvernul să o amâne nouă luni. Al doilea sabotaj asupra dublării alocaţiilor va arăta de ce un preşedinte care-i minte pe copiii României nu poate fi un bun părinte al naţiunii!”, potrivit unui anunţ al PSD, postat pe Facebook.

Premierul Ludovic Orban a anunţat, vineri, că analizează modul în care poate ataca la Curtea Constituţională legea care dublează alocaţiile copiilor şi a făcut un apel la parlamentari „să nu ai voteze pomeni”.

„Suntem în analiză (cu privire la posibilitatea de a ataca dublarea alocaţiilor copiilor la CCR – n.r.). Noi suntem un guvern responsabil. Tot ceea ce votează Parlamentul de o bună bucată de timp nu are nicio legătură cu realitatea economică din România – noi şi noi acte normative care generează scăderi de venituri, care generează noi cheltuieli şi care riscă să arunce România în haos. Nu e normal. Fac apel la responsabilitate către membrii Parlamentului – nu mai votaţi astfel de acte normative, nu mai votaţi pomeni, nu mai votaţi creşteri de cheltuieli pentru care nu există resurse financiare”, a declarat Ludovic Orban.

Camera Deputaţilor a respins, în 3 iunie, ordonanţa de urgenţă a guvernului care amâna până la 1 august dublarea alocaţiilor copiilor de la 150 la 300 de lei. Decizia a fost luată cu 209 voturi ”pentru”, trei ”împotrivă şi 98 de abtineri.

AFACERI DE LA ZERO
Principalele valute BNR - vineri, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.9471
Diferență: 0,0142
Ieri: 4.9464
Azi: 4.6905
Diferență: -0,3463
Ieri: 4.7068
Azi: 5.7699
Diferență: 0,4055
Ieri: 5.7466
Azi: 4.8974
Diferență: 0,5585
Ieri: 4.8702