Eveniment

PSD insistă cu modificarea normelor fiscale astfel încât companiile care au câştigat în criză să fie supraimpozitate şi preţul combustibilului să fie plafonat

PSD insistă cu modificarea normelor fiscale astfel...

Autor: Iulian Anghel

22.06.2022, 09:00 245

♦ PSD, principalul partid din coaliţia de guvernare, insistă ca marile companii care au câştigat de pe urma crizei (nu este limpede ce companii – ar putea fi incluse aici şi supermarketurile şi benzinările şi rafinăriile) să plătească o „taxă de solidaritate“, pe o durată limitată, iar preţul carburanţilor să fie plafonat. PSD insistă şi pentru reintroducerea impozitării progresive a veniturilor.

Nu există un proiect pe hârtie de modificare a Codului fiscal, disputa este mai degrabă provocată de declaraţiile liderului PSD Marcel Ciolacu. La început, puţin băgate în seamă, aceste declaraţii au început să-i irite pe oponenţii măsurilor vizate de PSD („tiriplici“, potrivit lui Marcel Ciolacu). Dar timpul nu mai are răbdare.

PSD cere ca modificările la Codul fiscal să fie aprobate până la 1 iulie, astfel încât să poată intra în vigoare la 1 ianuarie 2023.

Ce vrea, în mare, PSD: impozitarea marilor companii cu 0,5% din cifra de afaceri vreme de doi ani, cota progresivă de impozitare a salariilor (nu este clar dacă ar urma să fie impozitat progresiv salariul sau veniturile totale), impozitarea pensiilor speciale (pe care chiar PSD le-a introdus) şi supraimpozitarea veniturilor din sistemul bugetar care depăşesc salariul preşedintelui României (iată că există venituri bugetare şi peste salariul preşedintelui). De asemenea, PSD mai vrea ca preţurile la carburanţi să fie plafonate – companiile din domeniu au un profit „excesiv“, susţine PSD.

Plafonarea preţului la carburanţi merge mână în mână cu ideea de supraimpozitare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO