Eveniment

PSD se opune "categoric" eliminării indemnizaţiilor de merit pentru artişti şi sportivi. Marcel Ciolacu, preşedintele PSD: Adrian Solomon nu a avut mandat din partea partidului pentru promovarea acestui amendament

PSD se opune "categoric" eliminării indemnizaţiilor de...

Autor: Alexandru Costea, Mediafax

17.12.2019, 19:05 120

PSD se opune "categoric" eliminării indemnizaţiilor de merit pentru artişti şi sportivi, amendament introdus de deputatul PSD Adrian Solomon la legea de abrogare a pensiilor speciale. Partidul transmite într-un comunicat semnat de Marcel Ciolacu că Solomon nu a avut mandat în acest sens.

"PSD se opune categoric eliminării indemnizaţiilor de merit pentru artişti şi sportivi, precum şi a drepturilor altor categorii profesionale şi va vota împotriva acestui amendament la şedinţa de plen de mâine. Domnul Adrian Solomon nu a avut mandat din partea PSD pentru promovarea acestui amendament. Nu a existat niciodată vreo discuţie în interiorul partidului despre acest subiect, iar astfel de poziţii singulare nu reprezintă punctul de vedere al PSD", potrivit unui comunicat al PSD, transmis după ce deputaţii au dat un raport de adoptare pe legea de abrogare a pensiilor speciale.

Comisia pentru muncă a Camerei Deputaţilor a votat, marţi, un raport de adoptare pe proiectul PNL care abrogă pensiile speciale pentru mai multe categorii, inclusiv parlamentari, magistraţi, funcţionari publici cu statul special, membri ai corpului diplomatic. Excepţie fac militarii şi poliţiştii.

Preşedintele Comisiei pentru Muncă, deputatul PSD Adrian Solomon a propus un amendament prin care indemnizaţiile de merit pentru sportivi şi artişti sunt eliminate. Acesta a critica iniţiativa PNL şi a declarat în timpul dezbaterilor că "ori toţi suntem speciali, ori niciunul nu este special".

"Am înţeles de la Putere că nu aveţi de gând să păstraţi niciun fel de pensie specială, în afară de cele militare, pentru că ne obligă statutul de membru NATO. Restul care au fost inventate tot de PNL în vremea Guvernului Tăriceanu intră în categoria celor pe care le-aţi comunicat public. De aceea m-am simţit obligat să nu scăpăm niciuna din aceste pensii speciale. Că sunt oameni care ne plac, sunt oameni care nu ne plac, sunt oameni care merită şi unii care nu merită, rămâne să explicaţi celor care le-aţi tăiat prin iniţiativa dumneavostră de ce aţi făcut asta. Ori toţi suntem speciali, ori niciunul nu este special", a spus Solomon.

Proiectul PNL are în vedere eliminarea pensiilor de serviciu pentru mai multe categorii, inclusiv deputaţi şi senatori, judecători şi procurori, personalul auxiliar de specialitare al instanţelor judecătoreşti şi al parchetelor, funcţionari publici cu statul special, funcţionari publici parlamentari, membrilor corpului diplomatic şi consular al României, membrilor Curţii Constituţionale şi a personalului aeronautic civil navigant profesionist din aviaţia civilă din România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO