Eveniment

PSD, pe Facebook: Se lucrează susţinut la construcţia celor două noi stadioane magnifice – Giuleşti şi Ghencea

PSD, pe Facebook: Se lucrează susţinut la construcţia...

Autor: Departament Politic

20.03.2019, 12:17 193

PSD arată, într-o postare pe pagina de Facebook, că se lucrează susţinut la construcţia celor două noi ”stadioane magnifice” – Giuleşti şi Ghencea, care vor permite românilor – sportivi ori susţinători - să se bucure de facilităţi superioare, la fel ca în cele mai avansate ţări din UE.

”Euro 2020 – suntem gata de acţiune! Se lucrează susţinut la construcţia celor două noi stadioane magnifice – Giuleşti şi Ghencea. Cu spaţii largi de joacă, facilităţi de antrenament de top, scaune optimizate pentru spectatori şi multe altele. Aceste stadioane vor permite românilor – sportivi ori susţinători - să se bucure de facilităţi superioare, la fel ca în cele mai avansate ţări din UE”, se arată într-o postare de pe pagina de Facebook a PSD.

Social-democraţii susţin că este un semnal de încredere dat viitorilor sportivi ai României.

”Sperăm totodată să dăm un semnal de încredere copiilor noştri - viitorii sportivi ai României. Trebuie să îi susţinem, să le oferim cele mai bune oportunităţi. Educaţia sportivă nu se opreşte la şcoală. Este important să le arătăm că avem încredere în ei, că îi susţinem să-şi îndeplinescă visele şi să-şi formeze o mentalitate de învingători. Continuaţi să fiţi alături de noi pentru a vedea cum progresează construcţia celor două stadioane”, se mai arată în postarea PSD.

Construirea stadionului Steaua Bucureşti va începe propriu-zis în aproximativ o lună jumătate, a anunţat, marţi, Cristian Erbaşu, directorul firmei de construcţie care se ocupă de execuţia lucrării, precizând că stadiul lucrărilor a ajuns acum la 8%.

Conform proiectului prezentat de către Compania Naţională de Investiţii (CNI), capacitatea stadionului Steaua Bucureşti va permite intrarea unui număr de 31.254 de spectatori, iar valoarea lucrărilor de reabilitare a arenei se ridică la suma de 64,5 milioane euro cu TVA. Stadionul Steaua va beneficia de o suprafaţă de joc în lungime de 105 metri şi o lăţime de 68 metri, va fi prevăzut cu un gazon natural ranforsat sintetic dotat cu drenaj, sistem de irigaţie şi încălzire pentru sezonul de iarnă. Vor exista 24 de camere de cazare pentru sportivi cu un total de 48 de locuri, un restaurant şi un muzeu al Clubului Sportiv al Armatei Steaua. Arena va mai include spaţii VIP cu loje şi locuri de parcare, o sală de forţă şi recuperare, un punct medical de prim ajutor, vestiare, magazine deschise publicului şi spaţii tehnice. Totodată, Stadionul Steaua va beneficia de o zonă de presă şi sky-box în partea superioară a Tribunei 1 pentru a spori vizibilitatea şi o sală de conferinţe.

Pe de altă parte, stadionul Giuleşti "Valentin Stănescu" va avea o capacitate de 14.000 de locuri. Valoarea lucrărilor contractate ce urmează a fi executate este de aproximativ 29 milioane euro cu TVA. Arena va avea o suprafaţă de joc în jungime de 105 metri cu o lăţime de 68 de metri, gazon natural ranforsat sistetic, tot aici se va putea găsi o pistă de atletism pentru antrenament , o sală de sport dotată şi spaţii de cazare pentru sportivi.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO