Eveniment

PSD: PNL continuă manipularea, spunând că majorarea vârstei de pensionare la 70 de ani e opţională. ”Dragi români, nici astăzi nu vă opreşte nimeni să lucraţi după vârsta de pensionare”

PSD: PNL continuă manipularea, spunând că majorarea...

Autor: Alexandru Costea

13.01.2020, 14:23 206

PSD a transmis, luni, că PNL continuă manipularea, spunând că majorarea vârstei de pensionare la 70 de ani este ”opţională”. ”Dragi români, nici astăzi nu vă opreşte nimeni să lucraţi după vârsta de pensionare”, mai afirmă social-democraţii.

”PNL continuă manipularea, spunând că majorarea vârstei de pensionare la 70 de ani este <opţională>! Păi, dragi români, nici astăzi nu vă opreşte nimeni să lucraţi după vârsta de pensionare! Dar acum, dacă veţi lucra după 65 sau 63 de ani, veţi lua atât pensia la care aveţi dreptul, cât şi salariul pentru care munciţi. Amândouă! În varianta PNL, veţi fi obligaţi să <optaţi>: ori staţi acasă şi vă luaţi pensia ori, dacă mergeţi la lucru, vă luaţi doar salariul! Prin urmare, varianta PNL nu este o opţiune, ci o constrângere. Să renunţaţi fie la pensie, fie la salariu! Atât pentru bugetari, cât şi pentru cei din privat”, se arată într-un mesaj postat pe pagina de Facebook a PSD.

Vicepremierul Raluca Turcan a declarat, recent, că există un proiect care prevede posibilitatea angajaţilor să opteze pentru a lucra până la vârsta de 70 de ani, dar a apreciat că România nu este pregătită pentru acest lucru.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO