Eveniment

PSD: Prin plata a 400 milioane euro către fraţii Micula, PNL a mărit artificial deficitul bugetar

PSD: Prin plata a 400 milioane euro către fraţii...

Autor: Ana Petrescu

07.03.2020, 13:39 1935

Social-democraţii au transmis, sâmbătă, că prin plata a 400 de milioane de euro către fraţii Micula, Guvernul liberal a crescut artificial deficitul bugetar, lucru care a periclitat stabilitatea României.

„PSD a avut #dreptate! Prin plata a 400 milioane euro către fraţii Micula, Guvernul PNL a mărit artificial #deficitul bugetar, punând în pericol stabilitatea ţării. La nici trei luni, într-o altă speţă, Tribunalul internaţional de arbitraj de la Washington a respins pretenţiile fraţilor Ioan şi Viorel Micula contra României. Mai mult Tribunalul a obligat reclamanţii să #ramburseze României 75% din cheltuilelile de judecată”, arată o postare de sâmbătă pe pagina de Facebook a PSD.

Sursa citată a adăugat: „Iată dovada că atunci când statul român se apără #corect şi #fărăintereseascunse are toate şansele să câştige! Guvernele PSD au dat dovadă de responsabilitate şi au apărat interesul naţional, iar rezultatele se văd prin decizia de acum”.

Tribunalul internaţional de arbitraj de la Washington a respins pretenţiile de nouă miliarde de lei ale fraţilor Ioan şi Viorel Micula contra României. Anunţul a fost făcut de consorţiul firmelor de avocatură care a reprezentat România în procesul privind impozitarea băuturilor spirtoase.

La finalul anului trecut, Guvernul condus de Ludovic Orban a alocat peste 900 de milioane de lei din Fondul de rezervă pentru plata titlului executoriu emis în baza deciziei Curţii de Arbitraj Internaţională către fraţii Micula, pentru a rezolva situaţia Romatsa.

Conturile Romatsa au fost poprite în contextul în care fraţii Ioan şi Viorel Micula au câştigat un proces împotriva statului român. Datoria este de aproape 400 de milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO