Eveniment

PSD vrea dublarea alocaţiilor pentru copii. Câţi bani ar trebui să primească

PSD vrea dublarea alocaţiilor pentru copii. Câţi bani...

Autor: Ana Petrescu

12.12.2019, 13:36 571

Marcel Ciolacu a declarat că are impresia că Guvernul ar vrea să îşi asume răspunderea pe bugetul de stat. Preşedintele Camerei Deputaţilor a adăugat că PSD vrea dublarea alocaţiilor copiilor şi va amenda legea bugetului, la fel cum a făcut PNL anul trecut.

„Din discursul premierul am dedus că doreşte să vină şi cu asumare pe bugetul de stat. Noi ne menţinem părerea că este cea mai importantă lege anuală care trebuie dezbătută în Parlament şi ne menţinem părerea că trebuie să vină cu ea în Parlament, a afirmat Marcel Ciolacu, joi, la Parlament.

Liderul interimar al PSD a adăugat că social-democraţii vor avea amendamente la legea bugetului pe anul viitor, printre care dublarea alocaţiilor copiilor. Dacă vor fi respinse amendamentele, PSD va avea un proiect de lege în acest sens.

„Oricum, dacă nu vin în Parlament, asta nu înseamnă imposibilitatea PSD de a veni cu propuneri legislative de modificare a bugetului de stat. Deja am hotărât să venim cu o lege pentru dublarea alocaţiilor copiilor, deoarece acest lucru anul trecut acelaşi lucru l-a făcut şi PNL şi nu cred că au ceva împotriva ca PSD să vină anul acesta cu aceleaşi amendamente”, a conchis Ciolacu.

Parlamentul a votat, în februarie, în plen reunit, un amendament al PNL la bugetul de stat care prevede majorarea alocaţiei copiilor, cu vârsta cuprinsă între 2 şi 18 ani, de la 84 de lei la 150 de lei.

Guvernul anterior a adoptat o ordonanţă de urgenţă care stabileşte ca alocaţia de stat să fie de 300 lei pentru copii în vârstă de până la 2 ani sau de până la 3 ani în cazul copilului cu handicap, 150 lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 şi 18 ani şi 300 lei pentru copiii cu vârsta întreb 3 şi 18 ani în cazul copilului cu handicap.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO