Eveniment

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului: Vladimir Putin a instruit Gazprom să treacă la plăţi în ruble

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului: Vladimir Putin a...

Autor: Dorin Oancea

25.03.2022, 15:00 82

Preşedintele rus Vladimir Putin a dat instrucţiuni gigantului energetic de stat rus Gazprom să treacă la plăţi în ruble, a declarat vineri purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, conform CNN.

Întrebat într-o teleconferinţă cu reporterii dacă Rusia va continua să furnizeze gaze către UE dacă ţările europene refuză să plătească în ruble, Peskov a declarat: "Gazprom a fost instruit de preşedintele rus să accepte plata în ruble".

"În decurs de o săptămână, sau mai degrabă în cele patru zile rămase, Gazprom ar trebui... să dezvolte un sistem uşor de înţeles despre cum se poate face acest lucru din punct de vedere tehnic şi logistic", a adăugat Peskov.

Putin a declarat miercuri că Rusia va căuta să obţină plăţi pentru gaz în ruble din partea ţărilor pe care le consideră "neprietenoase". Cancelarul german Olaf Scholz a respins joi cererea lui Putin ca aceste ţări să înceapă să plătească pentru gazul rusesc în ruble.

Ordinul preşedintelui rus nu se aplică producătorului independent de gaze Novatek, a adăugat Peskov, deoarece este o companie privată.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO