Eveniment

Mai puţin de 40% dintre români ar recomanda România unor prieteni sau colegi ca ţară în care să locuiască. „Dacă România ar fi un furnizor de servicii, experienţa utilizatorului ar indica mai degrabă un scor slab, 36% fiind promotori şi 40% rezervaţi”

Mai puţin de 40% dintre români ar recomanda România...

Autor: Ramona Cornea

31.01.2022, 19:20 111

Circa 36% dintre români ar reco­man­da România unor prieteni sau colegi ca ţară în care să locuiască;  24% sunt neutri, iar 40% sunt rezer­vaţi în a face asta, conform unui stu­diu realizat de platforma Rethink România.

„Dacă România ar fi un furnizor de servicii, experienţa utilizatorului ar indica mai degrabă un scor slab, 36% fiind promotori şi 40% rezervaţi. Rezervaţii nu expun neapărat proactiv părerea lor negativă celorlalţi, dar dacă sunt întrebaţi sau cuprinşi într-o discuţie despre România, pot expune nemulţumirea lor şi către ceilalţi. În mod similar, promotorii nu vorbesc proactiv sau recurent despre susţinerea României, dar ei pot fi o bună sursă de promovare dacă vocea lor ar fi potenţată”, spune Manuela Mancaş, membru Rethink şi fondator AHA Moments.

Conform studiului citat, calitatea percepută a vieţii are o strânsă legătură cu gradul de recomandare a României. Astfel, 72% dintre cei care ar recomanda România, promo­torii ţării, sunt de părere că duc o viaţă bună sau foarte bună, faţă de o medie de 60% în populaţia generală sau faţă de 46% în rândul celor rezervaţi în a recomanda România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO