Eveniment

Putin rămâne fără timp. Avertismentul unui ministru german: Maşinăria rusă de război se împotmoleşte în sancţiuni

Putin rămâne fără timp. Avertismentul unui ministru...

Autor: Ştefan Stan

03.06.2022, 10:03 2161

Germania trebuie să depună mai multe eforturi pentru a-şi reduce dependenţa energetică faţă de Rusia, dar sancţiunile occidentale ca răspuns la invazia Moscovei în Ucraina continuă să afecteze puternic maşinăria de război rusă, a declarat joi ministrul german al economiei, Robert Habeck.

"Economia rusă se prăbuşeşte", a declarat Habeck în faţa legislatorilor, adăugând că Germania şi-a jucat rolul în acest caz prin reducerea exporturilor către Rusia în martie cu 60%, o scădere şi mai accentuată fiind aşteptată în aprilie.

La nivelul ţărilor aliate care participă la sancţiuni, exporturile către Rusia au scăzut cu 53% faţă de lunile precedente, în timp ce scăderea în rândul statelor neutre sau pro-ruse a fost de 45%, potrivit ministrului.

"Putin primeşte în continuare bani, dar ... timpul nu lucrează pentru Rusia, ci împotriva Rusiei", a spus el.

Ca urmare a sancţiunilor, Moscova a pierdut accesul la piese cruciale pentru capacitatea sa de a lupta în război, a spus Habeck, cum ar fi "actualizările de securitate pentru avioane, cu rezultatul că avioanele vor fi în curând la sol".

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO