ZF 24

PwC: Directorii şi-au pierdut optimismul de anul trecut. Doar o treime cred că se va accentua creşterea economică a României

PwC: Directorii şi-au pierdut optimismul de anul trecut....

Autor: Răzvan Botea

26.03.2019, 09:56 256

Doar o treime dintre directorii executivi mai cred că în România creşterea economică se a acentua în umătoarele 12 luni. Spre comparaţie, anul trecut aproape jumătate dintre directorii executivi care au fost respondenţii unui studiu  PwC au declarat că se aşteaptă ca creşterea economică din România să se accentueze.

„Ediţia precedentă a studiului a evidenţiat un salt record în optimismul directorilor generali din Europa Centrală şi de Est în ceea ce priveşte perspectivele de creştere a economiei globale. Anul acesta, din contră, se observă un salt record în pesimismul liderilor de afaceri, sentimentul predominant fiind unul de prudenţă, ca urmare a creşterii incertitudinilor. Remarcăm, de asemenea, o scădere a încrederii directorilor de companii din regiune în capacitatea propriilor organizaţii de a-şi majora veniturile, dar directorii încă au încredere că îşi vor conduce businessurile foarte bine.”, a spus Nick Kos, director general PwC Europa Centrală şi de Est, în cadrul evenimentului de lansare a studiului „PwC Global CEO Survey”.

Studiul condus de PwC a avut un număr de 1.378 de respondenţi, directori generali, dintre care 120 din Europa Centrală şi de Est.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO