Eveniment

PWC: România ar putea câştiga până la 11 medalii olimpice la Londra

PWC: România ar putea câştiga până la 11 medalii olimpice la Londra

Autor: Mediafax

27.07.2012, 00:03 389

Echipa olimpică a României ar putea câştiga până la 11 medalii la ediţia din acest an a Jocurilor Olimpice de la Londra, arată un raport al PwC "Economic Briefing Paper: Modelling Olympic performance".

Potrivit raportului, România ar putea câştiga cu trei medalii mai mult decât acum patru ani la Beijing şi s-ar putea clasa pe locul 19 în clasamentul general pe naţiuni, în urma unor superputeri sportive precum Statele Unite, China, Rusia şi Germania, dar înaintea unor ţări ca India, Polonia, Turcia şi Argentina, care au o populaţie mai numeroasă şi un Produs Intern Brut mai mare. Avantajul terenului propriu ar putea juca un rol important în rezultatele sportivilor britanici, dar se estimează că echipele Statelor Unite, Chinei şi Rusiei vor domina şi ediţia de anul acesta a Jocurilor Olimpice.

"În general, numărul medaliilor câştigate creşte când vine vorba de statele cu o populaţie numeroasă şi o forţă economică semnificativă, dar creşterea nu este proporţională. David îl poate învinge pe Goliat în arena olimpică, deşi superputerile sportive precum Statele Unite, China şi Rusia vor domina şi pe mai departe clasamentul pe naţiuni", a explicat autorul raportului, economistul-şef al PwC Marea Britanie, John Hawksworth.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO