Eveniment

PwC România: Piaţa de fuziuni şi achiziţii a scăzut cu 12% în 2018, la 5,8 mld. dolari

Ionuţ Simion, country manager al PwC România.

Ionuţ Simion, country manager al PwC România.

Autor: Alex Ciutacu

28.02.2019, 00:07 357

Piaţa de fuziuni şi achiziţii din România a înregistrat o scădere de 12% în 2018 faţă de anul 2017, ajungând la o valoare totală de circa 5,8 mld. dolari, în linie cu evoluţiile din Europa Centrală şi de Est, potrivit raportului PwC Romanian M&A Outlook.

„Anul trecut, România s-a situat a treia în regiune în funcţie de valoarea totală a pieţei, după Polonia şi Cehia. Dacă evoluţia pieţei se menţine şi în viitor, piaţa de fuziuni şi achiziţii din România ar putea ajunge pe locul doi, după Polonia, în următorii ani“, a declarat Anda Rojanschi, partener, D&B David şi Baias, firma de avocatură cu care colaborează firma de audit şi consultanţă PwC România.

În 2018 au fost înregistrate 170 de tranzacţii în piaţă, în creştere faţă de anul anterior, la o valoare medie a tranzacţiei de 30 de milioane de euro.

Condiţiile din piaţă ar putea aduce în 2019 o serie de tranzacţii care survin din nevoia directorilor generali din România de a se pune la adăpost în cazul unei noi aterizări forţate a economiei mondiale, similară cu cea din 2008.  

„Directorii generali din România sunt mai bine pregătiţi decât erau acum 10 ani­ şi văd oportunităţi. Oportunităţi pe care specialiştii din domeniu le pot transforma în tranzacţii de succes“, a spus Ionuţ Simion, country manager al PwC România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO