Eveniment

Radarele NATO au interceptat avioane ruseşti în Marea Neagră şi în Marea Baltică

Radarele NATO au interceptat avioane ruseşti în Marea...

Autor: Mediafax

29.04.2022, 17:28 1156

NATO a trimis avioane de luptă de mai multe ori în această săptămână pentru a intercepta avioane ruseşti în apropierea spaţiului aerian al alianţei. Interceptările au avut loc în Marea Baltică şi în Marea Neagră, anunţă CNN.

Avioanele de vânătoare NATO staţionate atât în regiunea Mării Baltice, cât şi în cea a Mării Negre, au acţionat „de mai multe ori în ultimele patru zile" pentru a urmări şi intercepta aeronave ruseşti în apropierea spaţiului aerian al alianţei, potrivit unei declaraţii postate de Comandamentul Aerian Aliat al NATO.

Radarele NATO au urmărit mai multe aeronave neidentificate deasupra Mării Baltice şi a Mării Negre începând de marţi. NATO a precizat că aeronavele ruseşti deseori „nu transmit un cod transponder care să indice poziţia şi altitudinea lor, nu depun un plan de zbor sau nu comunică".

În regiunea baltică, avioane de vânătoare din Polonia, Danemarca, Franţa şi Spania au fost folosite în diferite momente pentru a intercepta şi identifica aeronavele care se apropiau. În regiunea Mării Negre, aeronave din România şi Marea Britanie au fost utilizate pentru a merge după aeronave necunoscute care se apropiau de spaţiul aerian aliat, se arată în comunicat.

NATO a precizat că avioanele ruseşti nu au intrat niciodată în spaţiul aerian al alianţei, iar „interceptările au fost efectuate într-un mod sigur şi de rutină".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO