Eveniment

RADET cere intrarea în insolvenţă. Compania are datorii de peste 3,4 miliarde lei

RADET cere intrarea în insolvenţă. Compania are...

Autor: Mediafax

21.09.2016, 15:25 1621

Regia Autonomă de Distribuţie a Energiei Termice (RADET) cere intrarea în insolvenţă, solicitarea regăsindu-se în proiectul de hotărâre privind mandatarea Consiliului de Administraţie RADET de a lua măsurile necesare pentru continuitatea activităţii, document aprobat miercuri de CGMB.

,,Azi am intrat în legalitate. Măsura trebuia luată de mult, trebuia declarată insolvenţa cu mai mult timp înainte. Vreau să asigur angajaţii RADET că nu se pune problema disponibilizărilor, ci este o modalitatea de a salva entitatea economică şi de a o restructura. Nu vor exista probleme din punct de vedere al livrării energiei termice, iar bucureştenii vor avea atât apă caldă cât şi căldură. Odată cu intrarea în insolvenţă se opresc toate notificările creditorilor, se analizeaza fiecare datorie şi ceea ce nu se poate justifica nu se va plăti", a declara Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea.

Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) a aprobat, miercuri, proiectul de hotărâre privind mandatarea Consiliului de Administraţie RADET Bucureşti de a lua toate măsurile tehnice, juridice şi economice necesare pentru asigurarea continuităţii activităţii regiei, pentru garantarea livrării agentului termic pentru populaţie şi instituţii. În proiect a fost introdus un amendament de intrarea a RADET în insolvenţă, urmând ca instituţia să se adreseze unei instanţe.

,,A fost o hotărâre prin care ne mandatează pentru iniţierea procedurii de insolvenţă a Regiei. Practic, ne punem sub protecţia Tribunalului. Noi doar am prezentat situaţia gravă în care ne aflăm, în care avem 3,9 miliarde lei datorie către ELCEN. Nu avem posibilitatea fizică să o plătim. În şedinţa de Consiliu de Administraţie de mâine (n.r. joi) vom lua act de hotărârea CGMB şi vom înainta cerere către Tribunalul Bucureşti", a precizat preşedintele Consiliului provizoriu de Administrare al RADET.

RADET are datorii către Electrocentrale Bucureşti în valoare de peste 3,9 miliarde lei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO