Eveniment

Radiografia sistemului de învăţământ din România la debutul unui nou an şcolar în pandemie: numărul de şcoli scade, numărul de cadre didactice scade, numărul de elevi scade

Radiografia sistemului de învăţământ din România la...

Autor: Ramona Cornea

18.09.2021, 10:31 4085

Un cadru didactic din învăţământul primar din România este responsabil  de educaţia a mai mult de 19 elevi de şcoală primară Numărul cadrelor didactice din învăţământul preuniversitar a scăzut în fiecare an în ultimii patru ani În noul an şcolar, Ministerul Educaţiei vrea să amâne cât se poate de mult trecerea la cursurilor online, astfel că elevii vor merge la şcoală până la atingerea ratei de infectare de 6 la 1.000 de locuitori Rata de vaccinare a personalului din sistemul de învăţământ a ajuns doar până la 61%, iar numărul elevilor vaccinaţi a ajuns la circa 200.000.

Azi, elevii şi preşcolarii încep un nou an şcolar în condiţii de pandemie. Toţi cei 3 milioane de elevi au început cursurile în format fizic. De altfel, în noul an şcolar elevii vor merge la şcoală până la atingerea ratei de infectare de 6 la 1.000 de locuitori, iar după depăşirea acestei rate de infectare toate cursurile vor trece în online.

Când apare un caz pozitiv de COVID-19 într-o clasă, în cazul învăţământului preşcolar şi de clasele până la a şasea, elevii din clasa respectivă trebuie să continue online timp de 14 zile, dar pot reveni din ziua a opta prin testare antigen rapidă, dacă rezultatele sunt negative. În plus, purtarea măştii nu mai este obligatorie în spaţiile deschise, în curtea şcolii, cu excepţia festivităţilor şcolare. Atunci masca este obligatorie, iar timpul activităţii este limitat la o oră şi jumătate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO