Eveniment

Radu Dumitrescu, Deloitte România: Valoarea pieţei de fuziuni şi achiziţii a fost de peste 4 miliarde de euro în 2021. S-a înregistrat un număr de tranzacţii record

Radu Dumitrescu, Deloitte România: Valoarea pieţei de...

Autor: Răzvan Botea

16.02.2022, 11:24 134

Valoarea pieţei de fuziuni şi achiziţii (M&A – merge and acquisitions) a fost ăntre 4 şi 4,4 miliarde de euro în 2021, a spus Radu Dumitrescu, partener coordonator consultanţă financiară, Deloitte România, în cadrul evenimentului Deloitte-ZF „Cum au evoluat în pandemie piaţa fuziunilor şi achiziţiilor şi finanţarea bancară în astfel de tranzacţii? La ce să ne aşteptăm în 2022”. El a spus că 2021 a fost un an record prin prisma numărului de tranzacţii M&A.

„Valoarea estimată a pieţei de fuziuni şi achiziţii în 2021 a fost între 4 şi 4,4 miliarde de euro. Aici am inclus tranzacţii ale căror valori au fost transmise în spaţiul public, cât şi valori estimate de noi pentru tranzacţiile ale căror valori nu au fost exprimate în spaţiul public”, a spus el.

Ce a mai spus Radu Dumitrescu la videoconferinţa Deloitte-ZF „Cum au evoluat în pandemie piaţa fuziunilor şi achiziţiilor şi finanţarea bancară în astfel de tranzacţii? La ce să ne aşteptăm în 2022”:

Este prima conferinţă de M&A organizată de Deloitte în România.

Piaţa de M&A în 2021 a fost foarte bună. S-au înregistrat valori record prin prisma numărului de tranzacţii. A fost o piaţă care pe noi ne-a ţinut extrem de ocupaţi pe parcursul anului trecut.

Monitorizăm tranzacţiile care implică societăţi din România, tranzacţii de peste 5 milioane de euro. Anul trecut au fost 137 de tranzacţii cu valori de peste 5 milioane de euro, fiind un numpr record anual de tranzacţii.

Aproximativ 65% sunt tranzacţii pure de M&A şi restu sunt tranzacţii pe piaţa de capital sau din zona de real estate.

Valoarea estimată a pieţei de fuziuni şi achiziţii în 2021 a fost între 4 şi 4,4 miliarde de euro. Aici am inclus tranzacţii ale căror valori au fost transmise în spaţiul public, cât şi valori estimate de noi pentru tranzacţiile ale căror valori nu au fost exprimate în spaţiul public.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO