Eveniment

​Radu Ştefan Oprea, ministrul IMM-urilor, o contrazice pe Paula Pîrvănescu, secretar de stat în cadrul aceluiaşi minister: “Noi nu reuşim să aducem în ţară investitori străini câţi şi-ar dori autorităţile locale”

​Radu Ştefan Oprea, ministrul IMM-urilor, o contrazice...

Autor: Florentina Niţu

16.01.2019, 12:57 367

Radu Ştefan Oprea, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, o contrazice pe Paula Pîrvănescu, secretar de stat în cadrul mecanismului InvestRomânia, care afirma recent că primarii şi şefii consiliilor judeţene fug de investiţiile străine, dat fiind faptul că răspund foarte greu la solicitărilor trimise de ministerul pe care-l reprezintă sau nu răspund deloc, procentul celor cu care colaborează bine fiind doar de 10%. Afirmaţiile Paulei Pîrvănescu au fost făcute luni, 14 ianuarie, în cadrul emisiunii de business ZF Live.

“Comunicarea există şi este foarte bună. M-a mirat declaraţia colegei mele. Nu am înţeles-o. Am întrebat-o pe ce şi-a fundamentat această afirmaţie, dar, din păcate eu nu am reuşit să înţeleg fundamental acestei declaraţii. În realitate lucrurile nu se întâmplă deloc aşa. Este o dorinţă foarte mare a autorităţilor locale de a intra în contact cu noi şi de a-şi promova lucrurile bune şi mai ales să atragă investiţii. Din nefericire nu reuşim să aducem atâţi investitori străini în ţară, cât şi-ar dori autorităţile locale”, a răspuns ministrul Radu Ştefan Oprea la întrebarea ZF, în contradicţie cu declaraţia colegei sale. El a declarat în cadrul conferinţei de presă privind bilanţul pe 2018 şi priorităţile pentru 2019.

Ministrul a adăugat că există chiar o dezbatere prin care îşi doresc să atragă investitorii în zonele mai puţin dezvoltate, deoarece acolo au avantajul forţei de muncă. 

ZF Live. Paula Pîrvănescu, InvestRomânia: Primarii fug de noi când îi abordăm pentru investiţii străine. Primim foarte greu informaţii

Autorităţile locale nu sunt deschise către colaborarea cu Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat pentru a atrage investiţii străine semnificative, iar comunicarea defectuoasă din partea primăriilor şi a consiliilor judeţene poate izola anumite regiuni din ţară, unde stocul investiţiilor străine este oricum mult sub media ţării.

„Primarii ar trebui să nu mai fugă de noi. Foarte puţini vin spre noi şi primim foarte greu informaţii de lai. Anul trecut s-a întâmplat şi în cazul consiliilor judeţene şi în cazul primăriilor să trimitem două,trei, cinci solicitări de informaţii şi să nu primim niciun răspuns, în ideea în care aveam solicitări de la investitori străini către o zonă anume(...) Sub 10% este procentul celor cu care lucrăm bine“, explică Paula Pîrvănescu (foto), secretar de stat în cadrul mecanismului InvestRomânia, parte a Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, în cadrul emisiunii de business ZF Live. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO