Eveniment

​Radu Ştefan Oprea, ministrul IMM-urilor: Decontările pentru Start-Up Nation 2018 vor începe din vară

​Radu Ştefan Oprea, ministrul IMM-urilor: Decontările...

Autor: Florentina Niţu

16.01.2019, 16:04 398

Decontările pentru Start-Up Nation 2018, program prin care sprijină debutul tinerilor în afaceri, vor începe din vară acestui an, mai repede decât anul trecut, savând în vedere experienţa primului an şi simplificarea celei de-a doua ediţii, a spus Radu Ştefan Oprea, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat. Pentru prima ediţie a programului, ultimele plăţi au fost făcute în 27 şi 28 decembrie 2018.

“După 12 februarie, când se va încheia sesiunea de depunere a documentaţiei, va începe perioada de analiză a proiectelor, iar din vară vom începe decontările pentru planurile de afaceri depuse în programul din 2018”, a declarat Radu Ştefan Oprea, ministrul IMM-urilor, în cadrul conferinţei de presă privind bilanţul activităţilor desfăşurate de ministerul pe care-l reprezintă în 2018 şi priorităţile acestuia pentru 2019.

El a menţionat că programul a fost simplificat anul acesta, iar relaţia cu antreprenorii va fi una transparentă, tocmai pentru a ajuta tinerii care debutează în afaceri. Acesta a adăugat că antreprenorul ştie ce este cel mai bine să facă cu banii, iar interesul acestora pentru a-şi face o afacere se vede în numărul celor aproape 15.000 înscrişi în programul din 2018 până în prezent.

De asemenea, a sfătuit antreprenorii să îşi depună planuri de afaceri sustenabile şi să ţină cont de locurile de muncă create, pe care vor trebui să le menţină active doi ani.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO