Eveniment

Raed Arafat anunţă redeschiderea pieţelor: Astăzi se emite un ordin al ministrului Sănătăţii

Raed Arafat anunţă redeschiderea pieţelor: Astăzi se...

Autor: Petru Mazilu

04.12.2020, 23:08 398

Secretarul de stat Raed Arafat anunţă că vineri urmează să apară un ordin al ministrului Sănătăţii şi al altor miniştri în baza căruia vor fi deschise pieţele. Documentul va reglementa modul în care vor funcţiona pieţele începând de sâmbătă.

Secretarul de stat în MAI, Raed Arafat, a declarat într-o conferinţă de presă că ordinul ministrului Sănătăţii va fi publicat vineri seara. Documentul trebuie să reglementeze activitatea în pieţele din spaţii închise.

„Referitor la hotărârea de guvern aprobată, primul aspect este eliminarea măsuri de suspendare a activităţii pieţelor agroalimentare în spaţii închise. Urmează să fie publicată astăzi un ordin al ministrului sănătăţii, un ordin comun cu alte ministere care au competenţe în acest domeniu, prin care se va stabili care este modalitatea în care se va desfăşura activitatea în interiorul pieţelor redeschise şi, bineînţeles, un punct de vedere al sănătăţii publice, cum o să fie modul în care va fi circulaţia, care vor fi regulile de sănătate publică în interiorul pieţelor respective”, a declarat secretarul de stat Raed Arafat

Întrebat fiind dacă vor fi măsuri suplimentare în pieţe, Raed Arafat că acestea vor fi stabilite de specialiştii ministerelor.

„Am explicat că astăzi urmează să se emită un ordin al ministrului sănătăţii comun cu celelalte ministere care au competenţă. Vor fi stabilite toate aspectele care se referă la modul în care se va desfăşura activitatea în interiorul pieţei, vor fi măsuri stabilite în ordinul ministrului sănătăţii, da”, a precizat Raed Arafat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO