Eveniment

Raed Arafat: Clar după sărbători e posibil să avem din nou creştere

Raed Arafat: Clar după sărbători e posibil să avem...

Autor: Andreea Tobias

03.01.2021, 08:24 1645

Foarte probabil starea de alertă va fi prelungită, întrucât medicii şi autorităţile se aşteaptă ca după sărbători să existe din nou o creştere a numărului de îmbolnăviri în România, a declarat Raed Arafat.

„Clar că după sărbători este posibil să avem din nou creştere, depinde această creştere cât este de mare şi de abruptă este, am mai spus şi în alte momente, nu e totuna să crească încet sau să crească controlabil, să se oprească la un platou mai mic sau să crească vertiginos şi să ajungem la un impact major pe sistemul sanitar, aşa cum am avut acum 2-3 săptămâni, mai ales la ATI”, a spus, sâmbătă seara, la Digi24, Raed Arafat.

Arafat a afirmat că începerea vaccinării nu înseamnă încetarea problemelor cauzate de pandemie şi nu este cazul nici pentru o relaxare.

Întrebat dacă în aceste condiţii va fi prelungită starea de alertă, secretarul de stat în MAI s-a declarat convins că starea de alertă va continua şi că urmează să se discute despre aceasta săptămâna viitoare.

„Nu decid eu, se propune la nivel înalt, dar nu cred că am trecut de momentul în care să renunţăm la starea de alertă, încă nu am ieşit la liman, încă e posibil să vedem creşteri din nou. Este posibil să se prelungească, se va discuta în următoarea săptămână”, a declarat Arafat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO