Eveniment

Raed Arafat, prima reacţie după vaccinare: De abia am aşteptat să ajung să ma vaccinez. Este singura speranţa pe care o avem în acest moment

Raed Arafat, prima reacţie după vaccinare: De abia am...

Autor: Andreea Tobias

11.01.2021, 12:34 179

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, secretarul de stat Raed Arafat, declară, după ce s-a vaccinat, că de abia a aşteptat acest moment: „Îndemnul meu către toţi este să înţeleagă că asta este speranţa pe care o avem în acest moment”.

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, secretarul de stat Raed Arafat, s-a vaccinat luni, alături de personalul din cadrul Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, la Centrul de Vaccinare din cadrul Spitalului de Urgenţă „Prof. dr. Dimitrie Gerota” Bucureşti.

Raed Arafat a precizat că s-a vaccinat luni pentru că acum i-a venit rândul.

„Este un gest de normalitate. Eu vă spun, de abia am aşteptat să ajung să pot să mă vaccinez şi am promis că fac acest lucru public ca să arăt un lucru: ce recomandăm, facem şi noi. Nu recomandăm oamenilor să se vaccineze dacă noi nu ne-am vaccinat. Îndemnul meu către toţi este să înţeleagă că asta este speranţa pe care o avem în acest moment, este calea pe care dacă o urmează cât mai mulţi - vaccinul fiind voluntar - reuşim cât mai repede să ajungem într-o situaţie cât mai aproape de normalitate. Deci îndemnul meu către toţi este să nu asculte toate aceste ştiri nefondate, afirmaţiile nefondate despre vaccin şi să meargă pe informaţiile justificate ştiinţific şi să vină la vaccinare”, a spus Arafat.

Întrebat despre faptul că doar 108.000 de cadre medicale au fost vaccinate, Arafat a afirmat că trebuie analizate motivele celor care nu îşi fac vaccinul: „În primul rând, când calculăm dozele, întotdeauna să le împărţim la doi, pentru că jumătatea dozelor se păstrează pentru rapel. Cei care amână sau care nu vor să se vaccineze au varii motive, nu intrăm în ele. Poate că unii vor să mai aştepte, vor să mai vadă, unii poate că au ascultat unele păreri şi au crezut în ele. Ceea ce eu spun tuturor: este normal să ne vaccinăm, este singura metodă prin care, în primul rând, ne protejăm, iar când avem un număr mai mare de persoane vaccinate putem să reducem sau să sistăm răspândirea virusului şi mai ales impactul lui şi să ne întoarcem la o viaţă cât mai aproape de normal”.

Cât priveşte campania de vaccinare, secretarul de stat a afirmat că, pentru el, merge bine, iar România nu stă nici cel mai bine în Europa, nici cel mai prost.

„Stăm bine şi este încă mult de făcut, pentru că numărul centrelor va creşte. Ştiu că Ministerul Sănătăţii vrea să plătească medicii de familie ca să facă vaccinul. Există premise de îmbunătăţire, dar până acum eu consider că totuşi am mers destul de OK ca început, dar acest lucru trebuie să fie amplificat”, a afirmat Arafat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO