Eveniment

Rafila despre deschiderea şcolilor: Nu cred că va fi o problemă. Recomandăm purtarea măştii

Rafila despre deschiderea şcolilor: Nu cred că va fi o...

Autor: Andreea Tobias

11.07.2022, 14:26 594

Şcolile pot fi redeschise în condiţii de siguranţă în septembrie, spune ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila. Autorităţile nu pot impune masca de protecţie, dar o recomandă.

Întrebat, luni, dacă elevii ar putea începe şcoala în online, Rafila a răspuns că nu face speculaţii, dar nu crede că la data începerii şcolii sistemul de sănătate va fi în pericol în ceea ce priveşte capacitatea de spitalizare şi tratament.

„Nu cred că o să fie o problemă ca şcolile să fie redeschise în condiţii de siguranţă. Ştim ce este de făcut încât să limitezi închiderea şcolilor şi cu atât mai puţin să nu punem sub semnul întrebări începutul anului şcolar”, a declarat ministrul.

Întrebat, de asemenea, despre masca de protecţie la şcoală, Rafila a spus: „nu avem în momentul de faţă niciun fel de instrument care să facă posibilă utilizarea măştii. Noi am recomandat-o, este important ca lumea să conştientizeze necesitatea utilizării măştii atunci când există multe persoane”.

Rafila a vorbit şi despre faptul că inclusiv aerisirea încăperilor reprezintă o soluţie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO