Eveniment

Rafila, despre scenariile de funcţionare a şcolilor: Nu trebuie să ne raportăm doar la nişte cifre. Dacă suntem sub 3 la mie păstrăm şcolile în scenariul verde sau galben, dacă depăşim trecem în scenariul roşu

Rafila, despre scenariile de funcţionare a şcolilor: Nu...

Autor: Cosmin Pirv, Mediafax

15.10.2020, 18:57 155

Medicul Alexandru Rafila crede că, în ceea ce priveşte funcţionarea şcolilor, autorităţile nu trebuie să fie rigide şi să se raporteze strict la nişte cifre: „Nu este nicio diferenţă între 2,9 şi 3,1”, a spus el.

„Sunt nişte parametri, o cifră, 3 la mie, incidenţa cumulată în ultimele 14 zile, dacă suntem sub 3 la mie păstrăm şcolile în scenariul verde sau galben, dacă depăşim trecem în scenariul roşu. Să ştiţi că nu e nicio diferenţă între 2,9 şi 3,1. Cred că ar trebui să fim puţin flexibili”, a spus Alexandru Rafila.

Acesta crede că fiecare caz trebuie analizat şi că „nu trebuie să ne raportăm doar la nişte cifre”.

„Sigur că trebuie analizată situaţia din fiecare şcoală şi cine merge la şcoală, câţi copii sunt în şcoală, dacă sunt şcoli de proximitate. Dacă, de exemplu, 95% din elevii unei şcoli locuiesc în prejma şcolii şi se deplsasează pe jos la şcoală, eu acea şcoală nu aş închide-o. Dacă şcolile însă sunt la distanţă, 30-40% din elevi vin cu mijloace de transport în comun, aglomerează traficul, atunci acolo probabil e bine să închizi şcoala două săptămâni, să reduci transmiterea în comunitate. (...) Trebuie să fim flexibili, să fim creativi, încât viaţa noastră să fie cât mai apropiată de nornal, nu trebuie să fim rigizi, să ne raportăm doar la nişţte cifre, fără să ne gândim ce este în spatele lor”, a mai spus medicul, în cadrul conferinţei în care şi-a anunţat oficial candidatura pe listele PSD pentru alegerile parlamentare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO