Eveniment

Raiffeisen obţine o suplimentare cu 35 mil. euro a plafonului de creditare prin programul JEREMIE

Raiffeisen obţine o suplimentare cu 35 mil. euro a...

Autor: Emil Popescu

26.11.2015, 00:04 214

"Este cea de-a doua suplimentare a plafonului, totalul creditelor destinate IMM-urilor (conform definiţiei europene), prin acest instrument financiar fiind de 125 milioane de euro", arată banca într-un comunicat.

Banca va finanţa activitatea curentă şi investiţiile firmelor, pe termen mediu şi lung, cu dobândă subvenţionată şi cerinţe reduse de garanţii.

"Din momentul lansării produsului în piaţă - în urmă cu un an - şi până în prezent am acordat peste 1.000 astfel de finanţări şi ne aşteptăm ca până la finalul programului să dublăm acest număr. Luând în calcul şi rezultatele înregistrate în cadrul primei iniţiative JEREMIE, Raiffeisen Bank este lider pe piaţă locală în acordarea acestui tip de finanţare", a declarat Monica Udrescu, Director Executiv al Ariei IMM la Raiffeisen Bank.

JEREMIE (Joint European Resources for Micro to Medium Enterprises) este acronimul utilizat în perioada de programare 2007-2013 pentru instrumentele financiare pentru IMM finanţate din fonduri structurale. În România, iniţiativa JEREMIE este administrată de către Fondul European de Investiţii şi susţinută prin Programul Operaţional Sectorial Creşterea Competitivităţii Economice 2007-2013, cofinanţat din Fondul European Regional pentru Dezvoltare, având un buget final de 225 milioane euro prin care se vor acorda finanţări totale de peste 600 milioane euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO