Eveniment

Ramona Jurubiţă, Consiliul Investitorilor Străini: Atuurile României sunt poziţia geografică şi resursa umană pe care trebuie să o îmbunătăţim şi să o păstrăm în ţară

Cei mai mari jucători din economie

Ramona Jurubiţă, Consiliul Investitorilor Străini:...

Autor: Alexandra Cepăreanu

27.06.2019, 14:07 185

România trebuie să profite de atuurile ei care sunt reprezentate de poziţia geografică şi de resursa umană pe care trebuie să facă tot posibilul să o îmbunătăţească şi să o păstreze în ţară, a spus în cadrul conferinţei de presă „Cei mai mari jucători din economie” Ramona  Jurubiţă, preşedinte Consiliul Investitorilor Străini (FIC).

„Deşi suntem a 17-a economie în Uniunea Europeană, ocupăm locul 7 în ceea ce priveşte suprafaţa şi numărul de locuitori. Atuurile României sunt faptul că avem această poziţie geostrategică importantă şi avem capitalul uman de care trebuie să avem grijă să fie păstrat în ţară, să îl îmbunătăţim şi  să pariem pe atragerea şi încurajarea valorii adăugate în economie”, a spus Ramona Jurubiţă.

Ea a adăugat că România este un pariu pentru investitori, atât pentru cei străini cât şi pentru cei autohtoni, iar industriile care au cel mai mare potenţial de dezvoltare sunt industria de IT şi în general industriile în care componenta de inovare există.

„Inovarea ne va ajuta să ne dezvoltăm local şi apoi să depăşim barierele geografice.”

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO